Well come to think of it some of our fellow blogger use broadband right?? almost all of us (correct me if i'am wrong) and also we do blog walking right? so i understand about this blogwalking so let me tell you all one thing some of our fellow blogger use a song for their blog and they think its cool to use it but still they dont think anything about bandwith so when they got the sms from the ISP (internet service provider) that they have use over the limit /bandwith and some didnt satiffy because of the limit like 3Gb,5Gb or any other and some didnt even know about these limits and keep blaming the ISP about this anyway straight to the point i really hate this song thingy on the blog. From what i experience a blog with song and gadget takes longer time to load because its heavy and whats more its annoying!!!!! argh damn!!! hate the blog with the song and lots of gadget waste of Bandwith!! so i am not gonna visit the blog with song and lots of gadget ok? i dont wanna waste my MB/GB on your blog also if you think about it if one song is around 3mb~5mb if you visit 10 blog how much would it be? so if we takes 3mb per song then it would be 30mb wow thats a lot of MB!!! Whats more you cant keep the song !!so you think for your self whats the best . use wisely!!



Surprisingly another HOT update!!! enjoy!!


Fairy Tail OP 5 : Magic Party - Egao no Mahou

Ai mo yume mo kimi to naraba
Majikaru ni kawaru saikou no
Mahou kakeyou wo
Mondai darake no pawafuru na sekai ni
Chotto akogareteta
Tomatta jikan ugoki hajimetanda
Kimi ni deatte kara
Doushite umarete ikiteru no ka?
Muzukashii kotae wa iranai yo
Waraou nakou sunao de ii
Shinpuru na kimochi ichiban daiji
Kanashii yoru ni nagasu namida
Tsuyosa ni kaeru saikou no
Mahou kakeru yo

Fairy Tail OP 5 : Magic Party - Egao no Mahou - malay

Jika mempunyai cintaimpian dan dirimu ianya akan menjadi magik
Jadi sekarang mari kita lakukan
Senyuman magik
Aku mengkagumi dunia yang kuat ini
Yang penuh dengan masalah
Masa yang beku kini telah bergerak kembali
Sejak aku bertemu denganmu
Kenapa kita dilahirkan? dan untuk apa kita hidup?
Aku tak perlukan jawapan yang rumit
KetawaTangisanjujurlah pada dirimu
Perasaan yang mudah adalah paling penting
Kau boleh menukar airmata yang jatuh pada malam sedih itu menjadi kekuatan
Jadi dengan kekuatan itu mari kita lakukan
Senyuman magik itu

Well after about 5 month without any update now i'm back so guess what! i,m gonna update tons of update so here is the first update!! This time with download links!! okay but im not the uploader though so here we go!! Heroman opening song Missing by Kylee!! as usual romanji and malay lyric! enjoy.


Kylee - Missing -> Romanji

Hitori
kite mita itsumo no kouen
it’s a feeling never felt
Kodomo mitai ni
kaze no oto ga kowakute kaerimichi hashitta n da
Suki to iwarete hagurakashita say it again
Gomenne
Ima nara chanto uketomerareru no ni
kimi wa mou inai gone away
Koe ga kikitai yo miss you ima aitai yo
doushite mou ashita wo miteru no?
Nogashitane tte timing kantan ni iwanaide
mou ichido dake waratte
Kareshi kanojo
this is where we start our goodbye sou desho?
eien nante
Kuchi ni dekinai
yakusoku mo iranai yo tada kimi no tonari ni itai
Mado no soto wa hirosugiru sora
where are you now?
todoite
Itsuka kanau negai nara nee kamisama
ima sugu kanaete my wish
Daisuki na no ni it’s too late zutto mae kara
akirametemo kako ni dekinai yo
Shou ga nai tte no way kantan ni kimenaide
Here at last on my own solitude
Koe ga kikitai yo miss you ima aitai yo
doushite mou ashita wo miteru no?
Koe ga kikitai yo miss you ima aitai yo
doushite mou ashita wo miteru no?
Nogashitane tte timing kantan ni iwanaide
mou ichido dake
Daisuki na no ni it’s too late zutto mae kara
akirametemo kako ni dekinai yo
Shou ga nai tte no way kantan ni kimenaide
mou ichido dake
Waratte


Kylee - Missing -> Malay

Bersendirian
Aku datang ke taman yang biasa kita pergi
Ia suatu perasaan yang tidak pernahku rasa
Seperti kanak kanak
Ketakutan dengan bunyi angin Aku berlari pulang ke rumah
Aku menukar topik ketika kau mengatakan kau cintakankukatakan sekali lagi
Maafkan saya
Mungkin aku akan menerimanya jika kau memberitahu aku sekarang
Tetapi sekarang kau telah pergi
Aku mahu mendengar suaramu aku merinduimu dan mahu melihatmu
Kenapa mesti kau melihat ke hari esok?
Jangan abaikannya dan mengatakan masa telah berlalu
Sekali lagi senyumlah
Teman lelaki Teman wanita
Disinilah kita mulakan ucapan selamat tinggal kan?
Seperti selamanya
kau tak perlu katakannya lagi
Aku tak perlukan janjimu aku hanya mahu disisimu
Diluar tingkap langit kelihatan tenang namun
Dimana kamu sekarang?
Terimalah
Oh tuhan jika engkau menunaikan permintaan
Tunaikanlah sekarang permintaanku
Aku cintakan kamu tapi ianya telah terlewat sejak dari dulu
Walaupun jika aku berputus asa ia takkan seperti dahulu
Jangan buat keputusan dengan mudah kerana tiada pilihan
Akhirnya aku disini bersendirian
Aku mahu mendengar suaramu aku merinduimu dan mahu melihatmu
Kenapa mesti kau melihat ke hari esok?
Aku mahu mendengar suaramu aku merinduimu dan mahu melihatmu
Kenapa mesti kau melihat ke hari esok?
Jangan abaikannya dan mengatakan masa telah berlalu
Sekali lagi
Aku cintakan kamu tapi ianya telah terlewat sejak dari dulu
Walaupun jika aku berputus asa ia takkan seperti dahulu
Jangan buat keputusan dengan mudah kerana tiada pilihan
Sekali lagi
Senyumlah


Continue on my study.. i"m so tired lol whats about my updates?? actually im intended on updating my blog but.. damn!!!! this internet i"m trying to upload the new video with karaoke and guess what?! upload speed 0.1kbps?? wtf!! i tried to reduce the size till 2mb but still can't . i guess i'll try to find another isp. hmmm anyway i'll post the update with lyric only. when i have uploaded the video then im gonna post it again so the song that i have choose to do the karaoke is the opening song of the anime Sora no Otoshimono titled Heart Bell and whats special with it??? Its creditless. so guys wait for it!!

helo all i have been really busy with my life so no new update lol anyway maybe starting from next month there will be lots of update. Also i will be joining ct3-fansubs for their new project for the anime shiki . So cheer up on me because im trying my best to help the malay fansubs and all of you readers here please also support ct3-fansubs we need you. If a malaysian didnt even support a malay fansubs than who would? Right? So if youre interested on helping ct3 you can by participate just contact the ct3 admin so. Thats all for now . Gonna be busy again bye!


well all after a long time with no updates here i go again this time is about my review on ct3-fansubs well they are the only malay fansubber for kamenrider in malay (well i think) as far as i know ct3 doing fansubs on a tokusatsu genre i'm also a follower for the ct3 fansubs so to all please support a malaysian fansubs dont let them dead because we are all 1 malaysia . come on all lets help the malaysian subber and currently they need a staff so if youre interested you can contact them. at :


http://www.ct3-fansubs.net/



well thats all for my update sorry for the short update im running out of time >.<>


Main Logo

setelah lama menunggu akhirnya dapat gak aku mencapai internet nih so ni dia gambar terbaru pasal kamenrider berasaskan zodiak tu.


Pandangan Hadapan



Pandangan belakang



Bersama Kamenrider double

setakat ni je update aku pasal kamenrider well more update to come dan tolong komen eh

Source : google.com







Seperti yang korang nampak dia nih memegang memori Eternal so aku agak la mungkin dia ni akan memegang watak eternal. Namanya adalah Mitsuru Matsuoka dan dia adalah vocalist bagi band sophia papepon kita nantikan movie untuk kesahihan khabar angin ini.






p/s : hanya khabar angin mungkin betul mungkin tidak.

Picture source : google.com




Sini ada info terbaru dan scan gambar atau spoiler dari movie yang baru tu anyway eternal mungkin adalah watak antoganis well just andaian aku la si eternal ni mencuri memori double dan dan tukarkan pada monster? atau berikan pada orang jahat untuk guna? then hanya tinggal joker je pada shoutarou papepon usha gambar kat bawah ni





Tengok eternal macam ketua jahat jer


CycloneJoker Extreme Vs Eternal

Metal,Trigger,Heat,Luna Dan Cyclone dalam bentuk monster

monster Heat/Metal Vs Double HeatMetal form





Joker Vs Metal

Kamenrider Joker

CycloneJoker Vs Eternal

Shoutaro dengan Lost driver untuk bertukar menjadi Kamenrider Joker




P/s : Tengok je gambar2 ni membuatkan aku semakin ingin tengok movie nih perghh macam best.

Picture Source: Google.com


Ohayo!! haa sini ada update pasal kamenrider Cho-den-o trilogy . ader trailer kat bawah ni yang boleh korang usha memang aku x sabar menunggu movie ni tapi macam agak kureng sket ar citer ni dah lama abes but still dok wat movie lagi ape kess papepon ushalah kamenrider kamenrider kamenrider cho deno trilogy wahh bape banyak kamenrider suda......







p/s: Awas mengandungi sedikit spoiler bagi yang xske spoiler jangan tengok.

Kamenrider Eternal

Movie ini akan di releasekan pada 7 august wahhh x sabar aku tapi malangnya hanya untuk di jepon huhuhuhuhuh papepon kat bawah ni ader gambar tentang kamenrider eternal namun adakah dia musuh atau rakan? melihat pada gambar dibawah menunjukkan eternal berlawan dengan double dan ini membuatkan aku lebih konfius tapi aku agak2 si eternal ni jahat papepon eternal ni mempunyai 26 maximun drive slot? lagi kamenrider ni menggunakan Lost driver untuk bertukar serta menggunakan pisau untuk bertarung. papepon korang usha lah gambar2 ni dan fikir ahaks.




FangJoker berlawan Eternal?



Eternal Menggunakan Pisau?

p/s : ni membuatkan aku lebih tak sabar ni nak usha movie ni pape pon kita nanikan pada 7 August 2010.

Picture source : Google.com



Wahh nampaknya movie kamenrider baru double akan dikuarkan . dalam movie ni apa yang boleh disimpulkan? haa sini aku listkan :


  1. Generasi Baru Gaia memori
  2. Musuh datang dengan banyak entah dari mana semua guna gaia memori tapi siapakah yang mengarah mereka?
  3. Munculnya seorang perempuan bernama mary yang mengaku dia adalah ibunya?
  4. Terdapat krisis besar di bandar fuuto
  5. Juga terdapat rider misteri (adakah rider ini kamenrider Eternal?) sedang mengambil alih bandar fuuto Dan Kamenrider Double dalam bahaya.
  6. Kebenaran dirungkaikan satu demi satu.
  7. Shoutaro menerima akibat yang teruk.

Haa kat bawah ni ader trailer korang usha2 lar.



Video Subtitle by Majibror

Adakah ini kamenrider Eternal? Musuh atau Rakan?


P/s: papepon kita nantikan Movie ini hehehe x sabar aku nak menonton citer n nampak cambest jer.

Picture source : google


Seperti yang dijanjikan ini dia Pv lagu Calling dari Band FLOW dah setel dah karaoke ahaks dan thanks to Cyber-x94 for the timing anyway lagu ni memang best korang patut dengar ahaks papepon usha2 la dan kasi komen ok?(Tengok jangan tak tengok pasti xkan menyesal)







Flow - Calling

Kono Koe Ga Kikoete Imasu Ka?
Yondeiru Mune No Zutto
Bokuno Tokoro De
Douka Hitoribocchi No
Sono Tonari No Mou Hitori no Hitori Bocchi De Isasete
Datte Futari Ireba Futari Bocchi Sa
Hora Ne Mou Hitori Janai
Dare Ga Soba Ni Inai No Ga
Samishii Wake Janai'in Darou
Kono Itami Dareka Kizuite To
Sonna Kokoro Ga Kitto Naitetanda Ne
Ima Saeganai Kanashimi No
Yousai wo hashiri nukete
Kimi ni ai ni yuku yo
Jissai sanzan sagashimawatte irunda tooku kikoeta nakigoe ni
Mimi wo sumashite
It's calling for yourself
Tatta hitotsu dake no sono inochi wa
Keshite kimi wo hanasu koto wa nai yo
Tada hitori kimi no inochi no hi wa
Kimi wo shinjite moeteru
Koe ni naranai koe mo agesokuneta sakebi mo
Hibiku fukai kokoro no soko kara
Konna toko ni ita no mitsuketa yo
Ima ni kuzure ochi sou na kimi ga miseta egao
Kono mune itakute
Mou nanimo iwanakute ii yo tsunaida sono te dake wa
Hanasanai de
Ima Saeganai Kanashimi No
Yousai wo uchikudaite
Kimi Wo Tsurete yuku Yo
Likai Zenryoku De Hashi Kirunda
Oitei Kareta Kimi Ga Matsu
Namida No Basho He
Kimi Wo Shinjite Moeteiru
Boku No Tokoro He
It's calling for yourself
It's calling for yourself


Flow - Calling - Malay

Bolehkah kau mendengar suara ini?
Ianya memanggil dengan pasti
Dari dalam hatiku
Walaupun aku bersendirian
Membuatkan seseorang bersamamu juga sunyi
Namun jika kita berdua disini kita hanyalah berdua
Lihatlah Kita tak bersendirian lagi
Walaupun tiada sesiapa disisiku
Tak bermakna aku Kesunyian!
Jika seseorang menyedari kesakitan ini
Pastinya hati mereka akan menangis
Sekarang pada gerbang kesedihan itu
Ku berlari menembusinya
Menuju Padamu
Ku bergerak di dalam bulatan yang bertebaran suara tangisan dari jauh
Ku mampu mendengarnya
Ia memanggil dirimu
Dalam nyawa yang berharga ini
Ku takkan melepaskan dirimu
Keunikan yang berharga pada dirimu
Ku Dengan sepenuh hati mempercayainya
Suara yang bukan suara memanggil diriku
Jauh dalam hatiku yang bergema ini
Ku Telah menjumpainya
Serpihan senyuman yang engkau tunjukkan
Membuatkan hatiku terluka
Kau tak perlu katakan apa-apa lagi
Kerana Aku takkan melepaskan tanganmu
Sekarang pada gerbang kesedihan tak berkesudahan ini
Akanku hancurkan
Dan membawa dirimu bersamaku
Tak mengapakah?
Aku berlari sepantasnya
Di tempat kau menangis
Ku percaya padamu sepenuh hati!
Berlarilah menuju diriku
Ia memanggil dirimu
Ia memanggil dirimu

P/s : pergh korang memang best lagu nih aku dah setelkan karaoke tengok jangan tak tengok pastu komen ok?


haa sini ader lagu best aku nak share ngan korang pergh lagu yang feeling siot lagu jiwang ar papepon citer Heroman ni boleh tahan best gak kalau korang berminat nak tgk cuber2 la tanyer pakcik google . ni lagu ending yang pertama heroman memang best!! korang tengok dan enjoy aku dah buat karaoke siap hehehe ngan translation lagi tgk je kat video tu penat woo buat.







Flow - Calling Heroman Ending Song

Kono koe ga kikoete imasuka?
Yonde Iru Mune no zutto
Oku no tokoro de
Douka Hitori Bocchi no
Sono tonari no mou hitori no hitori bocchi de isasete
Datte futari ireba futari bocchi sa
Hora ne mou hitori ja nai
Dareka ga soba ni nai no ga?
Samiishi wake ja nain da yo
Kono itami dareka kidzui te to
Sonna kokoro de kitto naite tan da ne
Ima saigen nai Kanashimi no yousai wo Uchikutaite
Kimi wo tsurete Yuku yo
Likai zenryoku de Hashirikirunda Oiteikareta kimi ga matsu
Namida no basho he
Kimi wo shinjite moete iru
Boku no tokoro he
It's calling for yourself


Flow - Calling Heroman Ending Song - Malay

Bolehkah kau mendengar suara ini?
Ianya sedang memanggil
Jauh dari dalam hatiku
Jika kau kesunyian
membuatkan seseorang bersamamu juga sunyi
Kerana jika Kau dan aku kita hanya berdua
Lihatlah kau tak bersendirian lagi
Walaupun tiada sesiapa disisiku
Tak bermakna aku Kesunyian!
Jika seseorang menyedari kesakitan ini
Pastinya hati mereka akan menangis
Sekarang ku hancurkan gerbang kesedihan tak berkesudahan ini
Dan membawa dirimu bersamaku
Kau faham? aku akan Berlari dengan penuh kuasa ke tempat yang kau tunggu
Di tempat kau menangis
Ku percaya padamu sepenuh hati!
Datanglah kepadaku
Ia memanggil dirimu


p/s : komen jangan x komen lagu ni paling kerap main kat playlist aku ahaks

Gelak jangan tak Gelak

haaaa sini ader lawak sket pasal nama2 jepon ahaks memang best aku baca pon nak tergelak hehehe cuba korang baca nama jepon ni :




01. Yang pemarah - KEIJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI CIPUTBABI


Ahaks2 korang pilih nama ape yang korang nak hahaha

P/s : Nama tersebut tiada kene mengenan dengan yang hidup dan mati serta hidup mesti enjoy dengan banyak ketawa.

sumber dipetik dari blog rhump-kid <<> Arigatou


Salam .. hehehe korang ingat lagu doraemon? sebut jer doraemon mesti semua taw kan? haa seluruh dunia taw pasal doremon ni memang top ar hehehe ape yang aku nak citer? well aku nak citer pasal lagu2 jepon versi2 bahasa lain heeeeeeeee korang dengarkan maner satu yang best? hehehehe sini aku listkan yang aku jumpe :



Yang first ni lagu Original doremon pasti korang taw kan?


Ke dua plak ni Versi indonesia



Ke tiga ni Bahasa jepon tapi versi Heavy metal!



Ke empat lak Versi bahasa spanish



Yang ke lima ni versi Bahasa Thailand lak!



Ke enam lak versi Kantonese hehe


Ke tujuh lak versi remix


Haaa so antara semua ni versi maner korang suka? ahaks komen jangan tak komen!!

P/s : Aku ske versi asal la ahaks

all song source : 4shared.com


Wahh Movie shinchan untuk tahun ni di pawagam jepon pada17th April 2010 hoish kat jepon dah lepas huhuh tapi kita kat malaysia kene la tggu sampai dvd kuar lebih kurang dalam bulan 7 kot well sini ader serba sikit yang aku faham dan leh citer kat korang sket dalam movie ni shinchan dibawa oleh seorang perempuan untuk selamatkan dirinya dan juga bakal isterinya di masa depan . huh? shinchan nak kawin? haaa dalam masa hadapan ni Shin chan adalah Action kamen hehhe wahh hebat eh dalam movie ni ader tunjuk shinchan menghalang orang jahat dari mengahwini bakal isterinya papepon apakan yang akan berlaku pada shinchan? ape yang orang jahat tu nak dari shinchan? dan apakah motifnya? pape pon kita nantikan movie shinchan yang menarik ini!!! kat bawah ni ader Trailer korang usha2 lar




P/s : aku memang minat gler shinchan!!

hehehe sini aku nyer award untuk bagi kat member yang layak untuk menerimanya sini definasinya


Copy semua dalam box tu
buka layout then page element pastu pilih add gadget pastu html/javascript
haa paste semua kat situ
dan save! setel






  • Tulisan Award Skull yang bergerak tu menunjukkan korang perah otak untuk mendapat idea sendiri.
  • Memori Skull yang macam Pendrive tu merupakan untuk ingatan korang yang bagus
  • Topi melambangkan korang bergaya
  • Belt - melambangkan korang memang ikat kepala korang untuk fikir sesuatu.


movie review untuk doraemon 2010 dan juga ulang tahun ke 30th hehehe waaahh tahun ni punyer still xder release lagi (kat jepon dah release dah ) pape pon aku memang x sabar nak tengok citer doraemon ni haa sisni aku nak citer sket pasal plotnyer. Citer ni bermula dengan Nobita rasa nak menyelam didalam bandarnya sendiri hohoho camner tu? then doraemon menggunakan alat mengepam air bawah tanah untuk pam air sampai penuh satu bandar!! wahh orang x mati lemas ker? tapi doraemon bagi kat nobita topeng penyelam ler orang lain plak? haha anyway lepas tu diorang berenan jumpa macam2 jenis ikan pastu tetiba ada ikan jerunbg plak menyerang hampeh htol sebab takut doraemon pon hentikan la alat tu. tapi lepas tu secara x sengaja mereka terjumpa seorang perempuan bernama sophia terdampar dalam hutan dekat dengan bandarnya nak tau lebih lanjut? kita nantikan la movie ni keluar heeeeeeeeee kat bawah ni ader trailer aku carik2 kat youtube korang usha la








p/s : aku x sabar siot menunggu trailer cambest

Kamenrider Regulus atau thrice?

Uish sedang aku usha web aku ternampak lak pasal rumor kamenrider selepas double hmm cam xnak percaya jer tapi nampaknya kamenrider yang di rumor-kan ni based pada 12 zodiak atau horoskop hmm aku pon pening ada yang mengatakan nama kamenrider adalah Regulus Dan ada yang cakap Thrice aku pon x taw maner satu yang betul but design belt kamenrider ni ader 3 lobang lubang haper? untuk letak syiling dalam pertukaran nanti .. dengar2 cerita kamenrider ni ader 3 mod tapi belom dipastian lagi la yang aku taw ader kaler merah,kuning, Hijau . woish lampu trafix light sudaaaaa kalau korang nak tengok kat bawah ni haa design belt tu ..



sempoi tapi kenapa harus zodiak/horoskop?


seperti yang korang taw zodiak ader 12 kan? tapi bintang regulus? haaregulus adalah bintang yang paling terang berdekatan dengan leo. kamenrider baru ni nampaknya bermotifkan semulajadi,haiwan dan tumbuh-tumbuhan. rasanya dari banyak2 kaler tu untuk serasikan dengan mod ni kot haha dan pendapat aku kaler merah mod regular kot hahaha form warna merah mungkin burung phenix kot well pendapat aku la dan form kaler hijau macam kumbang tanduk jer. haaa papepon kita nantikan kemunculannya kat bawah ni ader listkan senarai pelakon tapi khabar angin je xtaw betul ke x hahah


-Matsushima Shota:
http://www.amuse.co.jp/artist/matsushima_shota/

-Yanagishita Tomo:
http://blog.watanabepro.co.jp/yanagishitatomo/index.html

-Tano Asami:
http://blog.amuse.co.jp/tanoasami/p/

tu je info yang aku dapat stakat ni haha anyway thanks for the following blog :
http://tokuinsider.blogspot.com/
http://gideonburogu.blogspot.com/

Hohoho pagi tadi aku bangun awal lol pergh pukul 6 dah banguh hehehe pas solat terus cepat2 bukak chanel tv Asahi time pukul 7 Pagi!!!! wah2 x sabar aku nak usha citer kamenrider double hehehe usha laa punya usha last2 bersambung lol then ader preview ep akan datang ep 36 hoho ader tunjuk form accel trial form wohhhhhh haha sini aku nak citer sket pasal form tu.


Accel Trial Form



First skali kalau nak bertukar untuk trial form ni kene ader Trial memori Haa bila guna jer memori ni terus perisai berat2 kat badan Accel tu jatuh kira ringan la dalam trial form tu pastu lagi laju. tapi ader kelemahan bila dalam mode Trial ni defence dia jadik low 50/50 yela perisai dah xder hahaha bagaimanapon dalam bentuk ni dia boleh serang bertubi-tubi kat musuhnya dengan pantas lak tu pastu kuasa pemusnah yang kuat lak rasanya mesti ala ala badang ni.

Ah lupa lak Maksiimum Drive Dalam form ni memang kuat camnerpon Dalam mod Trial ni Maximun Drive boleh tahan selama 10 saat je kalau tak Pertukaran tersebut akan dibuang secara paksa. well stakat ni jer review aku hohoho komen jangan x komen.


wahhh arini aku rajin dah 2 kali update blog lol bagi yang baru usha2 blog aku nih pasal jepun lagu jepun dan lirik yang aku dah translate ke bahasa melayu dan kalau rajin aku buat karaoke macam kat bawah ni haa usha la karaoke aku dan bagi pendapat hohoho lagu kali ni dari Takeda Kohei This love never ends enjoy dan jangan lupa Komen lak hehehe







Takeda Kohei - This love never ends (Kamenrider IXA) Lyric

Kimi no ai wo eru tame nara
Senshi ni mo narerusa If You give me
Taiyou wo ni akogarete Takaku takaku tonda tsubasa
Sono netsuni tokasarete Fukai umi eto ochite yuku
Sonna mono ga tari sae Ore no kokoro ni wa hibikanai
Shinjiru no a unmei no ai dake
Mai agare oozora kogashi Mai akani someru houdou
Kono ai no tachi wo misetsukeyou For You mitsume aeba
This love never ends Dare mo dareka no jiyuu wa ubaenai
Genkai wo kimeru No Ore nara For You
Mugen to hyouki you
Te n ni mo todoku kurai Tsumi agarareta tomo wo mata
Kami no ikai ni mifurete Mou oku mochiete tsure ochita
Hoshi e naite iranai Susumu no jyoushi kijatsurujinai
Hibito tsukuru densetsu no ko sou
Mai agare aozora koete Mada miru sora no hate
Kagayaki dake wo misete ageyou For You
hibini hoshi wo
This love never ends Kikumi mibogasu tsubete wo toopasuru
Fukanou nante ore minai koto For You
Kimi dake no tame no tsuyoku naru nou sa
Tore mou naku afuredasu kiburi naki kono jishin ude
Kimi ga furu subarashiku Sekai mamoru kotou ochiteru
Mai agare aozora kogashi Mai akani soreru houdou
Kono ai no tachi wo misetsukeyou For You
mitsume aeba nu teki
So this love will never end never end! Kokoro ni kimeta kana
Kono ai mamoru tame no Potential For You
Mugen da to hiikiwo
I SWEAR
Pride of my love Pride of my life


Takeda Kohei - This love never ends (Kamenrider IXA) Lyric - Malay


Dengan tujuan mendapatkan cintamu
Akan ku menjadi seorang pejuang jika kau benarkan
Untuk mencapai matahari ia meningkatkan sayap-sayapnya lebih tinggi
Dalam Kepanasan ia berulang kali melarikan diri ke dalam lautan dalam
Walaupun cerita begitu ia tidak bergema dihatiku
Hanya percaya pada nasib cinta
Terbang! Langit yang terbakar itu sepenuhnya diwarnakan
Nilai cinta ini akanku tunjukkan padamu
Cinta ini tidak pernah berakhir tiada sesiapa boleh membawa pergi kebebasan orang yang lain
Jika aku adalah pemutus had bagimu
Selama-lamanya kau mungkin mengisytiharkannya
Takhta ini sekali lagi bertimbun untuk sampai syurga itu
Ini menyebabkan kemarahan Tuhan ia jatuh dan pecah dengan mudah
Apa ajaran? saya tidak perlukannya ia tidak masuk akal
kau dan semua ciptaannya mungkin akan ditinggalkan
Terbang melangkaui langit! kau perlu melihat ufuk
Akanku tunjukkan sinar ini hanya untukmu
Halakan jarimu pada bintang-bintang itu
Cinta ini tidak pernah Berakhir semua yang kau pernah dengar sedang menusuk
Tiada apa-apa yang bolehku buat untukmu
Jadi akanku jadi lebih kuat demi dirimu
walaupun kau mengalirkan air mata ianya bukan penghalang ia tidak boleh dibandingkan dengan keyakinan diri
kau bersumpah untuk melindungi dunia indah ini Dimana kau wujud
Terbang ! Langit yang terbakar itu sepenuhnya diwarnakan
Nilai cinta ini akan ditunjukkan padamu
Kau akan bersetuju yang ianya tidak dapat dikalahkan
Supaya cinta ini tidak akan berakhir tidak berakhir! ianya ditentukan oleh suara hati
Dengan tujuan melindungi potensi cinta ini untukmu
Selama-lamanya kau mungkin akan mengisytiharkan
AKU BERSUMPAH
Kebanggaan cintaku Kebanggaan hidupku




Smlm aku usha2 web nak tgk pasal movie taisen then aku tengok dah release so aku cepat2 la download hahaha best gak citernyer sini aku write sket spoiler , well movie ni start terbahagi pada 3 bahagian sini aku listkan :




  • First ni citer pasal decade decade ntah kenapa tetiba lak jadik jahat aku pon x faham habis semua rider dia kill yang peliknyer rider yang di kill semua jadik kad then natsumi lak jadi kamenrider kivaara agak memeningkan la untuk tengok then pas si natsumi bunuh tsukasa entah camner tsukasa boleh datang balik penin tol hahaha jadi utk final event dalam bahagian satu ni decade lawan ngan monster yang x salah aku monster dari dalam citer kamenrider black atau black RX kot pergh decade sorang x bleh blah nak lawan then rider2 lain pon datang la tolong hohohoho kat bawah nih ha ader gambar rider pg tolong then utk last tetiba monster tu lari lak then continue.


pergh semua rider aku kenal


Nampak ganaz



















  • Yang kedua plak pasal Double alaaa citer pasal sejarah camna koutaro dan philip ni boleh jadik kamenrider serta pasal first diorang henshin jadik FANG JOKER dan juga ader citer pasal otai diorang si Kamenrider skull well kamenrider skull yang dalam ni hanya penyamar yang gunakan memori Dummy hoho Yang buat aku x faham kenapa lepas si double hentam tetiba jadik monster lain lak pastu dia lari plak then continue.. Kat bawah ni gambar kamenrider skull ngan Fang joker.


Kamenrider Skull


FANGJOKER






















  • haa yang last ni citer pasal dua dua tengah kejar yang monster tadi double dan decade tetiba terjumpa kat satu dunia.. orang jahat lak bekerjasama hehehe ape yang penting? kerjasama!! cam wonderpet la plak ehh jangan ingat orang jahat je kerjasama kamenrider pon kerjasama taw haha dalam babak last ni dapat usha semua rider bertukar jadik form last untuk lawan kapal besar tu kalau x salah aku tu kapal dari kamenrider Black kot yang ketua dia nama general apetah lupe lak haha well last utk citerni si Decade tukarkan Double utk final form . Wahh boleh plak Double berpecah jadik 2 orang haha then diorang kill monster tu abess hahaha.



Dua dunia bersatu




Double kene koyak?




WAH!! jadik dua


Well pada pendapat aku citer ni banyak kekeliruan terutama pada Decade yang lain aku x kisah sangat papepon korang kasik la pendapat hehehe utk peminat kamenrider aku dengar movie baru den-o trilogy dah nak kuar .. well kita nantikan!!!

Picture source : Google

Bagi peminat citer doraemon anda tahu ape kesudahan citer doraemon nih? well ingin tahu?

Sumber: wikipedia

well sebenarnya ader 3 ending doraemon aku pon pening okay korang nak tau ending tersebut ? sini aku listkan :

  1. Yang pertama ending yang direka Nobuo Sato dimana bateri doraemon dah habiss well tentu korang ingat tukar je bateri mesti ok kan? tapi tidak!~ jika bateri diganti semua memori doraemon akan hilang , sebenarnya pada telinga doraemon terdapat bateri backup tapi malangnya dah xder telinga dah sebab kene gigit tikus so xder pilihan la sama ada tunggu ada technician yang boleh repair doraemon atau tukar bateri tapi memori akan hilang.. well sejak dari itu si nobita bersumpah akan berusaha untuk belajar bersungguh2 dah repair doraemon, manga atau doujin untuk ending ini wujud dan boleh dibaca disini http://www.bebekrewel.com/doraemon-ending-2/.
  2. haa kedua plak Nobita adalah seorang pesakit autism yang sedang nazak.. jadi demi untuk menghilangkan kesunyian dan kesakitan dia berangan tentang doraemon dan semua watak lain well ending ni banyak dapat bantahan dari peminat dan peminat munyuruh pengeluar membuat kenyataan yang ianya tidak benar.
  3. ke 3 lak hehehe nobita terjatuh dan kepala kena plak kat batu then masuk la hospital dan berada pada tahap kritikal, jadi untuk melakukan pembedahan terhadap nobita memerlukan belanja yang tinggi dan peluang hanya 50/50 then doraemon menjual semua peralatannya kecuali pintu suka hati yang dapat membawa kemana sahaja , nak dijadikan cerita pembedahan gagal, jadi semasa nobita sedang nazak doraemon bertanya pada si nobita tempat yang paling dia nak pegi well tempat yang dia nak pergi adalah syurga..
so antara 3 ending tersebut maner satu korang pilih? haaaaa

aku pilih no 1 hahaha

Klik Sini